STRACH



STRACH

Čtete správně, strach. Asi to není zrovna nejlepší téma na první opravdový článek, ale s něčím se začít muselo. A tohle byla upřímně asi první věc, která mě napadla. Nevím jestli je to kvůli tomu, že nad tímhle jedním slovem v poslední době hodně uvažuji nebo to byla jen souhra náhod, ale jako zázrakem jsem se chopila příležitosti a otevřela Word. Zatím celkem neúspěšně bojuju se svým problémem s psaním, tak doufám, že to nebude až taková katastrofa - teď už ale k věci.

Všichni se bojíme, ať už to přiznáváme nebo ne. Je jedno jestli se tváříme, že se nás tenhle pocit týká nebo ne, když se dostaví, nebývá to většinou dobře. Může se jednat o jakýkoliv strach - nejhorší je ale podle mě strach z něčeho, co můžeme ovlivnit. Protože strach nás nutí zvažovat některé věci až moc.

Krutá realita je to, že strach ovlivňuje 90% našich rozhodnutí, ve většině to bohužel vede k tomu horšímu výsledku - podlehneme strachu. Občas to ale chce jen trochu víry v to, že jsme dostatečně dobří, že i když náhodou selžeme nebude to ostuda, bude to pro nás další zkušenost ze které můžeme čerpat. A jak většina z nás ví, ostudou není spadnout ale zůstat ležet.

Strach je pochopitelně součástí každého z nás a nikdo by se za něj neměl stydět. Je součástí každého našeho rozhodnutí v osobním životě, kariéře i vzdělání. Pokud ho ale necháme řídit náš život, za pár let zjistíme, že nejsme spokojeni s tím, kde jsme - nebo dokonce to, že nejsme spokojeni sami se sebou a nevíme jak z toho ven.

Já osobně nejsem z těch co by uměli riskovat ale teď už vím, že strach taky nemůžu mít věčně - stejně jako smůlu, to je ale téma na někdy jindy. :)

Ať už se bojíte čehokoliv, pamatujte, že strach lže. Ano! Věřte tomu nebo ne. Strach je jedna velká ulhaná potvora. Možná to zní jako vtip, zkuste se nad tím ale zamyslet…. Kolikrát už vás strach ovlivnil negativně? Dělat těžká rozhodnutí je vždy nepříjemné, ale nechat se při nich ovlivnit strachem není prospěšné ani pro vás ani pro vaši budoucnost. Nebojte se. Život je krátký na to abychom měli strach. Takže pamatujte - strach je lhář.

S láskou,
Vaše K.

Komentáře

Oblíbené příspěvky